Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Култура Най-четени Филми

Филмите „Опенхаймер“ и „Барби“ ще се изправят един срещу друг за наградите на Гилдията на продуцентите в САЩ

Филмите „Опенхаймер“ и „Барби“ ще се изправят един срещу друг за наградите на Гилдията на продуцентите в САЩ, съобщи АП. Те са сред десетте най-добри филма, номинирани за голямата награда „Дарил Ф. Занук“.

Гилдията на продуцентите обяви своите номинации, които се припокриват с петте филма, номинирани от Гилдията на режисьорите.

Освен „Опенхаймър“ и „Барби“ номинирани са още „Убийците на цветната луна“, „Останалите“ („The Holdovers“), „Клети създания“, „Американска литература“ (American Fiction), „Анатомия на едно падане, „Маестро“, „Минали животи“, „Зона на интерес“. Това е първият случай, в който две чуждестранни продукции – „Анатомия на едно падане“ и „Зона на интерес“, влизат в списъка на продуцентите за годината.

Наградата се сочи като най-добрият индикатор за това кой филм ще спечели голямото отличие на „Оскарите“. През последните пет години четири от филмите, получили наградата на Гилдията на продуцентите „Дарил Ф. Занук“, стават и носители на наградата за най-добър филм на Американската киноакадемия.

Номинирани за награда на Гилдията за най-добър анимационен филм са „Момчето и чаплата“, „Елементарно“, „Спайдърмен: през Спайди-вселената“, „Супер Марио Bros.: Филмът“ и „Костенурките нинджа: Пълен хаос“.

От телевизионните продукции номинирани за драма са „Короната“, „Дипломатът“, „The Last of Us: Последните оцелели“, „Сутрешно шоу“ и „Наследници“. Сред комедийните претенденти са „Бари“, „Мечката“, Jury Duty („Дълг на съдебните заседатели“), „Убийства в сградата“ и „Тед Ласо“.

Победителите ще бъдат обявени на 25 февруари в Лос Анджелис.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *