Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Любопитно Най-четени

Зукърбърг се извини на семействата, чиито деца са пострадали от социалните медии

В американския Сенат се проведе рядко изслушване на оглавяващите пет най-големи социални мрежи. Основателят на Facebook Марк Зукърбърг се извини на семействата, които твърдят, че децата им са пострадали от социалните медии.

След разгорещена словесна атака към него, главният изпълнителен директор на компанията Meta, която управлява Facebook и Instagram, се обърна към тях и каза, че съжалява.

Американските конгресмени поискаха да научат какво правят петте технологични гиганта, за да защитят децата онлайн.

На изслушването присъстваха семейства, чиито деца са се самонаранили или самоубили заради съдържание в социалните медии.

„Не сте предприели никакви действия. Не сте уволнили никого. Не сте обезщетили нито една жертва. Извинихте ли се на жертвите? Ще го направите ли сега“, запита сенаторът Джош Хаули. Той призова родителите да покажат снимките на децата си, пострадали от социалните медии.

„Съжалявам за всичко, през което сте преминали. Никой не бива да преминава през нещата, които са преживели вашите семейства, и затова инвестираме толкова много и ще продължим да полагаме усилия в цялата индустрия, за да сме сигурни, че никой няма да преживее нещата, които са преживели вашите семейства“, каза Зукърбърг.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *