Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show

Жената на Брус Уилис издава книга за болестта на актьора

Жената на Брус Уилис, Ема, подготвя книга за опита си в отглеждането на човек, който страда от фронтотемпорална деменция.

Книгата, на която все още й липсва заглавие, ще бъде публикувана през 2025 г. Според сп. Rolling Stone четивото се описва като „подкрепящо и вдъхновяващо“ за тези, които имат близък човек, страдащ от деменция. Освен това ще бъдат включени и експертни съвети и лични истории.

„Деменцията засяга не само вашия близък, но може да разклати основите на цялото семейство и самия вас“, се казва в изявлението на Ема до задокеанската преса. „Определянето на правилните ресурси за обучение ми позволи да продължа да се движа напред, за да мога да бъда най-добрата майка, съпруга, дъщеря, приятелка и партньор. Искам да мога да споделя това със следващия човек, който се окаже на мое място.“

Припомняме, че семейството на актьора обяви оттеглянето му от киното през 2022 г., след като той бе диагностициран с невродегенеративното заболяване афазия, което „оказва влияние върху когнитивните му способности“. А около година по-късно близките му споделиха, че Брус страда от фронтотемпорална деменция. „Няма лечение на болестта, но се надяваме това да се промени през следващите години“, казват близките му. „Тъй като състоянието на Брус напредва, се надяваме, че всяко медийно внимание може да бъде насочено към болестта, от която страда, трябва да има повече информираност“, посочват още.

Според Los Angeles Times когнитивният упадък на Уилис отдавна е бил очевиден. Изданието съобщава, че той често се е затруднявал да си спомни реплики, още преди да бъде оповестено официално, че е болен. Откакто обаче стана ясно, съпругата му не пести изявите си пред журналисти, тя е откровена за състоянието на мъжа си, както и за предизвикателствата, с които се сблъсква. В интервю за предаването Today през септември миналата година Ема каза: „Трудно е и за семейството ни. Не само Брус страда, но и цялото ни семейство“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *