Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show

Болестта на Чарлз III не успя да помири синовете му Хари и Уилям

Разривът между Уилям и Хари се задълбочи, след като стана ясно, че дори диагнозата рак на баща им Чарлз не им донесе помирение, пишат световните осведомителни агенции.

Хари пропътува над 8000 километра от дома си в Калифорния, за да бъде до краля – ход, който показа, че и двамата мъже са готови да загърбят обтегнатите си отношения. Двамата братя обаче остават емоционално и физически разделени на „един океан разстояние“, посочва БТА.

След като прекара около 45 минути с баща си в резиденцията „Кларънс хаус“, херцогът на Съсекс така и не се срещна с брат си по време на продължилото му едва 24 часа посещение във Великобритания.

Британските медии публикуваха снимки на Хари на летище „Хийтроу“ в сряда следобед, само ден след като той пристигна на същото летище с полет от Лос Анджелис, очевидно отправяйки се обратно към живота си в Калифорния.

Принц Уилям междувременно се завърна към обществените си задължения за първи път, откакто съпругата му Катрин беше приета в лондонска болница на 16 януари за коремна операция. Тя прекара почти две седмици в частната клиника и се възстановява у дома.

Снимките от деня подхраниха британските медийни тропи: покорният Уилям, отлитащият Хари.

Зад това опростено обобщение се крият двама братя от кралско семейство, които са свързани от тежката загуба на майка си, принцеса Даяна, когато Уилям е на 15, а Хари на 12 години, и чиито пътища се разминават драматично. Докато престолонаследникът Уилям от самото си раждане е предопределен да бъде крал, Хари, който е пети по ред за трона след брат си и трите му деца, често изглежда се бори с ролята на „резервния“. Именно това заглавие херцогът на Съсекс избра за мемоарите си, излезли на книжния пазар през 2023 г.

В книгата Хари твърди, че британските медии третират него и съпругата му Меган като злодеи в сравнение с добродетелните Уилям и Кейт, и обвинява дворцовите служители, че лъжат, за да защитят по-големия му брат. Семейство Съсекс посочиха расисткото отношение на медиите към Меган и липсата на подкрепа от двореца като причина за решението им през 2020 г. да се откажат от кралските задължения и да се преместят в САЩ.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *