Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Политика

Василев: Ротацията няма да се състои

Ротацията няма да се състои. Това, което е постигнало това правителството, е по-добре за Украйна, отколкото за България. Това каза независимият депутат Радостин Василев в предаването „Говори сега“ по БНТ.

По думите му скандалите в парламента са ежедневие, а в министерствата повсеместно има корупция.

Той коментира и убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

„През последните 10 години многократно съм чувал за Мартин Божанов – това е репродукция на казуса „Осемте джуджета“. Този човек го свързвам със Сарафов и Гешев. В организираната престъпност в България, за съжаление участва ръководството на прокуратурата“, заяви той.

Той отрече информациите, че ще се включи в проект на Васил Божков. Окачестви ги като спекулации и отбеляза, че не е говорил с него по темата.

Радостин Василев коментира промените в Закона за хазарта.

„20% върху печалбата е много по-малко, отколкото 15% върху залозите. Това, което се случи, е лобизъм, граничещ с корупция. В преходни и заключителни разпоредби на Закона за държавния бюджет, с ясното съзнание, че този закон не може да се върне с вето, бяха прокарани промени, които ощетяват хазната със стотици милиони лева. До момента имаше налагане на данък 15% върху всички залози, които един оператор приема, и това се следи от НАП. Сега направиха така, че те да имат лицензионна такса, увеличена от 100 на 300-400 хиляди лева. Това са грубо 10 милиона повече в хазната. Ставката я увеличиха на 20%, но върху печалбата, т.е. върху разликата от залозите и изплатените печалби, не върху оборота. Когато са ти заложени 1 милиона лева, ти 500 хиляди трябва да ги върнеш като печалби, т.е. максималната ти остатъчна печалба е 500 хиляди. 20% върху 500 хиляди са 100 хиляди или 50% по-малко от досегашния данък. Това ще доведе 500-600 милиона назад в бюджета. Това е нещо, което е абсолютен лобизъм. След една година ще може да се направи анализ какви щети са нанесени в бюджета“, обясни Василев.

БНТ, „Говори сега“

 

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *