Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Каракачанов: В момент, в който Европа е в икономическа криза, влизането в еврозоната няма да доведе до нищо добро

Решението за еврото трябва да се вземе на база на две неща – ясно и категорично обяснение на хората какви са предимствата и какво може да последва като негативен резултат. Това каза Красимир Каракачанов – бивш министър на отбраната и почетен председател на ВМРО, в предаването „Говори сега“ по БНТ.

В момент, в който Европа е в икономическа криза, най-силната икономика – Германия, е в рецесия, влизането в еврозоната според него няма да доведе до нищо добро. Заради липсата на дебат, иницииран от страна на управляващите, е логично обществото да бъде несигурно, неубедено и в по-голямата си част негативно настроено, заяви Каракачанов.

Търговията с българско гражданство не се случва в Агенцията за българите в чужбина. „Става в Министерство на правосъдието. Там има една междуведомствена комисия, която определя дали всеки един кандидат заслужава да получи българко гражданство. Там скандалите започнаха още 2012-2013 г., когато там беше назначена една дама от ДПС, след това беше уволнена от Цецка Цачева“, посочи Каракачанов.

По думите му в последните 30 години службите са политизирани и съзнателно маргинализирани. „30 години тези специални служби са подложени на едно обругаване, след това на политически чистка. Вътре са назначавани хора, които нямат елементарна професионална подготовка и трябва да се учат, след като заемат местата си в тези служби, на които липсва морална мотивация“, посочи бившият министър на отбраната.

БНТ, „Говори сега“

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *