Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини

Ваня Григорова: Не съм гласувала за Цветомир Петров, защото изборът на председател на СОС зависи от управляващите

В предаването „Още от деня“ по БНТ, снощи Ваня Григорова каза, че не е гласувала за Цветомир Петров, защото изборът на председател на СОС зависи от управляващите. „те трябва да намерят консенсус между отделните групи и да започне да работи този СОС. Но те три месеца тропаха с краче и държаха да бъде избран само и единствено техен кандидат. Аз отказах да гласувам за техен представител, защото това, което се случи на разговорите с нас беше да се опитаме да постигнем консенсус по приоритети, като на тях изрично им беше казано, че запазването на културно-историческите забележителности за нас е червена линия. Но след 3 дни беше посегнато на паметника показва, че няма никакво уважение към тези, които те се опитват да привлекат като партньори“.

„Позитано“ са тези, които атакуват собствената си организация, това е вътрешно самоизяждане, смята Григорова. „Защо го правят, нямам отговор, но трябва да кажем, че БСП управлява с ПП и ДБ. Госпожа Нинова беше тази, която настояваше за председател на СОС да се избере най-възрастният общински съветник, която е именно от ПП-ДБ.“

Нямам визия и амбиция за нов политически субект, но смятам, че има нужда от обединение на левите сили, тъй като то е раздробено и е изключително слабо, категорична е Григорова. „От „Позитано“ не се борят толкова срещу сглобката, колкото срещу собствения си общински съвет в Столична община“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *