13.07.2024

Нинова: Резултатът ни в София беше добър и те го занулиха заради 4 комисии в СОС

В предаването „Лице в лице“ по БТВ, снощи Корнелия Нинова каза, че ВСС е същият, както и преди. „Те знаеха за тефтерчето, за Пепи Еврото и т.н. и не взеха мерки. Институциите, които трябва да свършат нещо и е трябвало да предприемат мерки, не са го направили. Прокурори и съдии ще понесат отговорност, но истинските поръчители ще продължат да дърпат конците в паралелното правосъдие. Не мисля, че ще се стигне до политици.“

Позицията ѝ е по повод убийството на Мартин Божанов – Нотариуса и натискът, който е указвал в съдебната система.

По думите ѝ с промените в Конституцията е постигнат единствено юридически хаос. „Мнозинството не може да направи съдебна реформа като хората“, смята тя.

На въпрос дали не са станали твърде много битките ѝ на различните фронтова, Нинова заяви: „Тези борби са част от това, за което говорехме до сега. Искам да променим България от задкулисието и паралелната държава, но първо трябва да започнем от себе си – вътре в БСП. Общинските ни съветници в София направиха някакъв двоен лупинг по отношение на достойнство, морал и правила. Подкрепиха тези, които нарязаха Паметника на Съветската армия и се почерпиха с торта с отрязани главички, ръце и крака. Защо излъгахте избирателите в София, че ще борите модела ГЕРБ в СОС?“, пита лидерът на БСП.

„Резултатът ни в София беше добър и те го занулиха заради 4 комисии в СОС“, обясни тя.

Нинова цитира социалист, който е казал, че дядовците и бащите им ще се обърнат в гробовете си.

„Свалихме доверието си от тях заради предателството към избирателите. Ние не искаме това петно да се лепи на БСП. Искаме нов морален облик на БСП. Градският съвет каза, че тях не ги интересува. Лепят всичко на мен, но Нинова не може да направи нищо без Националния съвет“, обясни Корнелия Нинова.

Лидерът на социалистите разкри, че тече много тежък процес в БСП за нов морален облик на партията.

Тя коментира и екстрадицията на бежанци от Австрия в България по Дъблинското споразумение така: „Това е реален проблем, който ще продължи. Целият процес е обвит в лъжа и тайнство. Нормални са страховете на хората. Към нито една друга държава в ЕС не са поставени такива условия. Ние втора ръка държава ли сме? Трябва да има политици, които да повдигнат въпроса в Брюксел. Затова е важно на евроизборите какъв избор правим“, изтъкна лидерът на БСП.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *