24.07.2024

Кейт Уинслет за славата: След „Титаник“ животът ми беше неприятен

Кейт Уинслет призна, че да бъдеш известен „е ужасно“ и в началото на кариерата й животът й е бил „неприятен“.

В разговор за сп. Porter звездата сподели, че като по-млада е смятала, че „трябва да изглежда по определен начин или да бъде нещо конкретно“. Това било вследствие на известността, която е получила след „Титаник“, който бе излъчен за първи път през 1997 г. В интервюто обясни, че славата, която е дошла с участието й в такъв голям филм, е била нежелана, но към днешна дата не гледа на вниманието като на „бреме“.

Кейт е само на 21 години, когато играе ролята на Роуз, светска дама на борда на злополучния кораб Титаник, в романтично-трагичния епос на Джеймс Камерън. Тя получи номинация за „Оскар“ благодарение на изпълнението си във филма заедно с Леонардо ди Каприо и се превърна в една от най-големите звезди в света. Но успехът на Титаник не е бил само цветя и рози за Уинслет, тъй като по нейни думи да бъде изтласкана в светлината на прожекторите толкова млада не е било най-лесното нещо за преодоляване. „Имах усещането, че трябваше да изглеждам по определен начин и тъй като медийната намеса беше толкова значителна по това време, животът ми бе доста неприятен“, каза тя. По нейни думи тогава журналистите са очаквали от нея да взима само големи роли и постоянно я питали дали няма да „направи друга голяма стъпка“ в кариерата си. Въпреки това Кейт, която през 2009 г. спечели „Оскар“ за най-добра актриса за изпълнението си в „Четецът“, не съжалява за кариерната си траектория, пише Mirror.

Впрочем в началото тя не е била сигурен избор на Джеймс Камерън за ролята й в „Титаник“. Той повече държал Роуз да изиграе Клеър Дейнс или Гуинет Палтроу. Въпреки това Кейт моли Камерън да й даде шанс.

По-късно успехът на „Титаник“ поставя Кейт в удобна позиция, като й позволява да отказва предложения за участие в блокбъстъри в полза на снимането на по-малки, независими продукции. „Аз не съм звезда за блокбъстъри“, каза тя през 2009 г., според Independent. „Никога не съм гледала на „Титаник“ като на трамплин за по-големи филми или по-големи заплати. Знаех, че можеше да бъде такъв, но знаех, и че щеше да ме унищожи. Обичам работата си и никога не искам да ми е скучна.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *