20.07.2024

Консултации при президента на фона на преговори за ротацията

Струва ми се, че нищо не се случва на тези консултации. Те бяха просто една процедура, смята журналистката Мира Баджева.

От важните разговори не изтича нищо, което означава, че или нищо не се случва, т.е. не са стигнали до важните неща, или важните хора ги няма там. Имам предвид Борисов, който трябва да подпечата това, което неговият дамски екип, като гълъби на мира, извършва. Според мен има голяма вероятност и да има правителство, и да има избори. Нещата са „на кантар“, коментира журналистката в БНТ „Денят започва“.

След консултациите видяхме, че единственото възможно правителство към този момент, в този парламент, остава досега съществуващото, констатира политологът Цветанка Андреева.

Вчера беше денят на опозицията при президента, беше силният момент за трите формации, можеха да разгърнат своята алтернатива, да покажат какво предлагат вместо това. Но видяхме една доста анемична политически опозиция – разединена, разнопосочна. И мина под знака на конфликтността с президента Радев. Личи, че колкото той върви към собствен политически проект, все повече влиза в конкурентни отношения. По думите й, вчерашният сблъсък между Костадин Костадинов и президента Радев е изглеждал като сблъсък за един и същ електорат, а не като консултация за правителство.

Политическите преговори обикновено са доста нелицеприятни, има извиване на ръце естествено, а всички после излизат и казват, че диалогът е много конструктивен, коментира политологът Петър Чолаков.

Дължат ако не пълна прозрачност, но поне от време на време да излизат и да казват – свършихме това и това. Защото в продължение на един месец публиката се чуди тия хора там правят ли нещо, какво правят, за какво се договарят толкова. Това, за което се договарят очевидно е „място под слънцето за всеки“, всеки да го „трудоустроят“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *