23.07.2024

Пеевски: Борисов и Петков да намерят съгласие за кабинет до 12:00 часа

Обръщам се към лидерите на ГЕРБ и ПП-ДБ – Бойко Борисов и Кирил Петков: Времето за игри и надигравания приключи. Бъдете на висотата на лидерството си като национално отговорни държавници и политици и направете всичко възможно до 12:00 часа днес да постигнете съгласие и да излъчите правителството, от което имат нужда държавата и хората“. Това се казва в позиция на Делян Пеевски, председател на ДПС.

„Това, че управлява коалиция е единственото сигурно и ясно нещо от деня, в който положи клетва правителството на ГЕРБ и ПП-ДБ. На хората е ясно, че това е коалиция и аз го потвърждавам, като лидер на партия, която даде своята подкрепа в името на стабилността и сигурността на България. От лидерите се очаква и сега да намерят съгласието помежду си, да разпределят отговорностите и министерствата в кабинета, а не да се опитват да ги мерят на килограм. Да признаят очевидното – че са коалиция и да продължат с реформите, за които е призвано това управление“, се казва още в позицията.

„В петък проведох разговори с ПП-ДБ за съгласуване на текстовете, които касаят квалифицираните мнозинствата и заедно изработихме много добри текстове, които бяха одобрени от ГЕРБ. От това съгласие ще произтекат най-важните реформи, които започнаха с промените в Конституцията – реформата на съдебната система и борбата с корупцията. Това е продължение на съгласието, постигнато за промените в Конституцията и, както не веднъж сме заявявали – ще подкрепяме правителството, докато работи за хората и си спазва обещанията към българските граждани“, продължава позицията.

„Затова, седнете, подписвайте, ще имате подкрепата на ДПС. Време е за едно ново начало за България, което ние като лидери на партиите си дължим на хората и ДПС ще работи за това“, завършна позицията на Делян Пеевски.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *