Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Политика Последни новини

Асен Василев: ПП със сигурност ще се опитат да реализират втория мандат за съставяне на правителство

Снощи, в предаването „Лице в лице“ по БТВ Асен Василев каза, че в момента сме в началото на едни абсолютно нови преговори. Г-жа Габриел, според мен, не може и не трябва да бъде министър-председател на България. Вчерашната ѝ постъпка показа липса на лидерски качества.

По думите му, ПП със сигурност ще се опитат да реализират втория мандат за съставяне на правителство. Той, обаче не отрече, че не е голям оптимист, че това ще се случи. „Трябва да се даде шанс на процеса“, добави Асен Василев.

Той не знае Кирил Петков да е преговарял с Делян Пеевски върху споразумението за управление. „Христо Иванов до последно преговаряше по спорните текстове в споразумението, което двете страни написахме от нулата. Не съм усетил да иска избори“, коментира Василев.

Асен Василев се извини на „жената Мария Габриел“, но не и на „кандидат-премиера Мария Габриел“ за думите си, че е новото младо и красиво лице на българската мафия.

„Ако Мария Габриел се е почувствала засегната в лично качество, може и да се извиня. Но в качеството ѝ на кандидат за министър-председател, смятам, че това е абсолютно недопустимо. Най-честното щеше да каже, че не е съгласувала този състав на кабинет. А тя го обяви с идеята, че този състав е съгласуван, приет, министрите знаят кои са другите министри в кабинета. В качеството ѝ на кандидат за премиер постъпката ѝ показва липса на лидерски качества и възможност да запази хладнокръвие, когато е под напрежение“, уточни той.

„Ние не сме ставали от масата на преговорите, ГЕРБ-СДС станаха. Имаше още дни, в които можеше да се преговаря“, каза още съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Ябълката на раздора не е бил министърът на отбраната Тодор Тагарев. Проблемът дошъл около регулаторите, службите и определянето на крайната дата за извършване на реформи в тях.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *