13.07.2024

11 души са били задържани след терористичната атака в Подмосковието

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е докладвала на президента Владимир Путин, че след снощната смъртоносна атака в покрайнините на Москва са били задържани 11 души, включително четирима пряко замесени в нея, съобщи агенция „Интерфакс“, като се позова на информация от Кремъл, предаде Ройтерс.

Продължава работата по идентифицирането на още съучастници, е допълнил Кремъл.

Двама от заподозрените за извършители на снощната атака са били задържани в Брянска област след преследване с автомобил, написа днес руският депутат Александър Хинщайн в своя профил в „Телеграм“.

Други заподозрени са избягали пеша в близка гора, добави Хинщайн.

Хинщайн каза още, че по време на преследването е бил открит огън и колата на заподозрените се преобърнала. „Един терорист беше задържан на място, а останалите избягаха в гората. В резултат на издирването около 03:50 часа беше открит и задържан вторият заподозрян. Издирването на останалите продължава. В операцията участват всички правоприлагащи органи“, добави той.

При огледа на автомобила марка „Рено“ са били открити пистолет „Макаров“, пълнител за автомат „Калашников“ и паспорти на таджикски граждани, посочва ТАСС.

Министерството на външните работи на Таджикистан съобщи, че властите на страната са в контакт с руските си колеги относно предполагаемото участие на граждани на републиката в терористичния акт в „Крокус сити хол“ край Москва.

Източник:БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *