18.07.2024

Божков: Пеевски и Борисов ще съставят такова правителство, каквото искат

„Всичко е един фарс и театър. Срамувам се, че имаме такива политици. Зад кулисите стоят Пеевски и Борисов. Те управляват процесите и ще съставят такова правителство, каквото искат“. Това заяви пред БНР бизнесменът Васил Божков, който даде интервю за предаването „Радиоточка“ по телефона от дома си, където се намира под домашен арест.

„Промяната“ няма избор. Това са хора, които излъгаха избирателите си. Сега, ако не останат във властта, даже няма да са в парламента“, предрече арестантът.

„Залозите са 12 милиарда от ПВУ, съдебна реформа и всякакви лични интереси на тези двамата. Пак ще направят правителство, а трябва незабавно да си ходят. Този парламент трябва да се разпусне“, коментира бизнесменът, учредил и партия наскоро.

Бизнесменът дори настоя за „избори, докато тази хунта не се махне от страната“.

Васил Божков смята, че не е сгрешил с връщането си в страната ни от Дубай.

„Имах резиденция в Дубай и можех да живея там цял живот – без никой да може да ме пипне. Те направиха всичко възможно да не мога да се върна. Защо започнаха акцията срещу мен, когато бях заминал? След като се върнах, пращаха полиция в офиса. Репресията на държавата продължава“, обвини още Божков.

Божков подозира, че е имало намеса от страна на Пеевски и Борисов. „Аз съм постигнал всичко. Много повече от Борисов и Пеевски взети заедно. Реших да се върна и да направя нещо за хората в тази държава. Народът не иска повече това управление“, заяви Васил Божков.

Той е убеден, че „има мисия“. „Това нещо трябва да престане. Иначе България ще изчезне“, коментира бизнесменът. Бизнесменът учреди национално движение „Център“ в края на февруари тази година.

Божков заяви, че засега не изпитва страх за живота си. По думите му Делян Пеевски просто създава впечатление, че е много силен, защото „знае как се развиват процесите и създава впечатление, че той ги ръководи“. „Но господин Пеевски има голямо влияние в съдебната система и в много от регулаторите“, добави Божков.

Той коментира извършения обиск в дома му във връзка с убийството на Алексей Петров. „Не казаха какви документи търсят. Естествено не намериха нищо. След това трябваше да бъда разходен до СДВР и там да дам показания. Нямаше нито един въпрос за Алексей Петров, освен дали го познавам“, каза той.

И продължава да твърди, че е невинен. „Не съм извършил никакво престъпление и не съм виновен. Затова не се притеснявам от нищо“, подчерта Божков. Той обаче обвини, че „беззаконието в съдебната система продължава“. „Нотариуса и Пепи Еврото може би са краят на опашката на гущера. Системата работи по същия начин – репресивно, смята Васил Божков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *