Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика

Контрера, ВМРО: Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече

Министърът на финансите (в оставка) залага приватизация на горите и тотално следене на физическите лица от страна на НАП!

Това казва в своя позиция, публикувана във Фейсбук зам.-председателят на ВМРО Карлос Контрера.
Месеци трае управленската агония на кабинета на сглобката, а повече от седмици продължава и агонията, която политическият ни „елит“ нарича ротация. Всички за пореден път видяхме що за политици ни управляват, допълва още Контрера.

Докато медии и общество се занимават с това кой какво казал и кой как се обидил, тихичко и без много шум уж финансовият министър в оставка Асен Василев продължава да налага антибългарската си политика, категорични са от управата на ВМРО.

Остана обаче някак скрито предложението на Асен Василев за преобразуване на държавните горски предприятия в акционерни дружества. Какво означава това? Означава, че те ще бъдат само на една стъпка от приватизация, концесиониране, разпродажба. Държавните гори няма да са вече държавни и ще могат да преминат съвсем законно в ръцете на дървената мафия, която и без това се шири на воля, пояснява задкулисните игри зам.-председателят на ВМРО Карлос Контрера.

Прилагаме пълния текст на позицията, публикувана във Фейсбук:

Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

Министърът на финансите (в оставка) залага приватизация на горите и тотално следене на физическите лица от страна на НАП!

Месеци трае управленската агония на кабинета на сглобката, а повече от седмици продължава и агонията, която политическият ни „елит“ нарича ротация. Всички за пореден път видяхме що за политици ни управляват.
Докато медии и общество се занимават с това кой какво казал и кой как се обидил, тихичко и без много шум уж финансовият министър в оставка Асен Василев продължава да налага антибългарската си политика.

Всички видяха далновидната му политика по управление на държавните пари, заради която в енергетиката зейна огромна дупка, която ще повиши драстично цените на тока след няколко месеца.

Остана обаче някак скрито предложението на Асен Василев за преобразуване на държавните горски предприятия в акционерни дружества. Какво означава това? Означава, че те ще бъдат само на една стъпка от приватизация, концесиониране, разпродажба. Държавните гори няма да са вече държавни и ще могат да преминат съвсем законно в ръцете на дървената мафия, която и без това се шири на воля.

Защо Василев иска това? Формалната причина е пак по препоръка и поет към чужденци ангажимент по плана за устойчивост и възстановяване.

Истинската причина е ясна, а тя е – пари, с които да се покриват заеми, които пък са теглени за да се поддържа стабилен фиска. Интересно е и безропотното мълчание на така наречените зелени, които са част от тази некоалиция.

Освен приватизация на горите Василев готви и така наречените електронни касови бележки. Те ще ни бъдат пращани на мейл или приложение в телефона. За целта ще трябва услужливо да си дадем, с наше съгласие разбира се, данните на търговеца. Така, благодарение на реформата на Василев, и държавата, и корпорациите ще следят изкъсо кой какво купува, къде ходи, какво прави и от какво се интересува. Така директно ще може да се прави поведенчески профил на всеки, решил да се дигитализира пред НАП.

Ален Василев не трябва да бъде повече финансов министър не само заради направените поразии, а заради плановете му да продължи да съсипва държавата.

За всички вече е ясно, че зад сглобката не стои нито държавния, нито европейският интерес. Тя се движи само и единствено заради личните интереси и егото на няколко души, били те и от различни партии.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *