Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес

„Каменица” АД пуска нова премиална марка бира в България

Madrí Excepcional е най-новата премиална марка бира, която вече може да бъде намерена на българския пазар. Продуктът е плод на сътрудничеството между пивоварна компания Molson Coors  и мадридската пивоварна La Sagra, и е вдъхновен от динамиката и колорита на космополитния Мадрид. Madrí Excepcional е модерен, прогресивен градски бранд, който с официалната си премиера у нас стъпва за първи път в Централна и Източна Европа, за да отговори на търсенията на активния градски човек с изследователски дух. Бирата е лансирана в Обединеното кралство през 2020 г., където има огромен успех, а през 2023 г. става четвъртият най-голям наливен лагер бранд по обем продажби. Малко след пускането си на пазара Madrí Excepcional печели две престижни отличия – златно от наградите International Beer Challenge (IBC) през 2021 г. и сребърно от Световните награди за бира през 2021 г.

Madrí Excepcional обединява дългогодишното пивоварно наследство с иновативното  пивоварство, за да улови „El alma de Madrid – „душата на Мадрид“. Продуктът носи всички характеристики на модерния европейски лагер: свеж и мек, с 4.6% алкохолно съдържание. Премиум бирата е със средна газировка и светъл, златисто-меден цвят, придружен от гладка пяна и богат аромат на цветни хмелови нотки. 

„Особено горди сме, че именно българските потребители ще бъдат първите в Централна и Източна Европа, които ще могат да се насладят на тази изключителна бира. Като лидер в премиалния сектор у нас познаваме добре нуждите на потребителите и сме сигурни, че с Madrí Excepcional ще им предложим едно изцяло ново вълнуващо изживяване, което те ще обикнат“, заяви Владан Матич, изпълнителен директор на „Каменица“ АД, част от Molson Coors, по време на официалното представяне на марката снощи. 

Душата на марката се крие в магията на съвременен Мадрид: модерен, прогресивен и градски, който обаче пази богатата култура и многовековните традиции на Испания. Именно сливането на наследството с иновациите е това, което отличава бранда и го прави наистина изключителен. Той е олицетворен от „Чулапо“ (Chulapo) – група от хора, станали популярни в Мадрид през XIX в. със своя изтънчен стил и дръзко поведение. Отличителната фигура на Чулапо заема централно място върху етикета на Madrí Excepcional, а днес терминът често се използва за хората на Мадрид и духа на оригиналните Чулапо, който продължава да живее в тях. 

Премиерата на Madrí Excepcional в България бе отбелязана подобаващо с тематично парти с над 300 гости, които за няколко часа се пренесоха на мадридска улица, изпълнена с много цвят, веселие и изненади. Улични танцьори, графити артисти и акустичен музикант потопиха гостите в истински празнична атмосфера, наситена с духа на Madrí Excepcional. Като част от програмата те можеха да опитат и каране на едноколесен велосипед и да си изберат брандиран на момента подарък от ъгъла за крафт стоки. Разбира се, празничната нощ не мина и без страхотни музикални изпълнения на живо на съвременни български артисти и тематични подаръци за всеки гост. 

„La Sagra стъпва върху най-доброто от различните култури, преплитащи се в Мадрид и региона, в комбинация с иновативни техники за варене, за да създаваме бири със страхотен вкус, които наистина се отличават. Това са принципи, споделяни и от Molson Coors, и благодарение на съвместната ни работа успяхме да създадем нещо наистина специално с  Madrí Excepcional – уникално сливане на мадридския начин на живот и традиционното пивоварно наследство“, споделя Карлос Гарсия, основател и главен изпълнителен директор на пивоварна La Sagra. 

В България Madrí Excepcional се предлага в търговската мрежа в опаковки от стъклена бутилка за многократна употреба от 500 мл, кен от 500 мл и мултипак, както и в наливна форма в избрани заведения и ресторанти.

Повече за Madrí Excepcional и неговата история можете да научите на https://madriexcepcional.com/en-bg, както и в профилите на марката в Instagram и Facebook.

 

За Madrí Excepcional

Madrí Excepcional е модерен европейски лагер, с 4.6% алкохолно съдържание, с мек, изчистен и освежаващ вкус, средна газировка, светъл, златисто-меден цвят, с аромат на цветни хмелови нотки. Брандът е създаден през 2020 г. в резултат на сътрудничеството между пивоварите на Molson Coors и мадридската пивоварна La Sagra. Madrí Excepcional е модерна, градска, прогресивна марка бира, вдъхновена от динамиката и колорита на град Мадрид, която въплъщава „El alma de Madrid” – „душата на Мадрид“. Фигурата на „Чулапо“ (Chulapo) от визията на марката е събирателен образ на група от хора в Мадрид през XIX в., известни със своя изтънчен стил, дръзко поведение и напредничаво мислене. Днес Чулапо се използва за хората на град Мадрид, а духът на оригиналните Чулапо продължава да живее в тях. Повече за Madrí Excepcional можете да разберете на https://madriexcepcional.com/en-bg, както и в профилите на марката в Instagram и Facebook.

 

За „Каменица“ АД

Каменица“ АД е една от водещите пивоварни компании в България, част от международната Молсън Корс Бевъридж Кампъни. Компанията има повече от 143 години опит, история и традиции в пивоварството. Бирата е в сърцето на „Каменица“ АД, а страстта на служителите към пивоварството е това, което превръща зрънцето ечемик в пивка кехлибарена течност. „Каменица“ АД се гордее с богатото си портфолио от едни от най-обичаните бирени марки като Каменица, Бургаско, Astika, Staropramen, Stella Artois, Corona, Beck’s, Guinness и много други. Компанията оперира с една пивоварна в град Хасково и микропивоварна за ръчно приготвени бири в Пловдив. Един от приоритетите на компанията е да прави бизнес по отговорен и устойчив начин и да ангажира служителите и партньорите с инициативи, които увеличават положителния отпечатък на бизнеса върху околната среда и обществото. Избор №1 за служителите, клиентите и потребителите е амбицията, която води компанията напред. За повече информация посетете www.kamenitzacompany.bg

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *