Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

Проф. Георги Рачев: Предстои сух период

В понеделник температурни рекорди бяха отчетени във Видин, Велико Търново, Монтана, Русе, Хасково и Шумен – съответно 29,7 градуса, 30,3 градуса, 32,5 градуса, 30,2 градуса, 30,4 градуса и 30,2 градуса.

„Температурният максимум за април е в Кнежа – 35,8 градуса, така че имаме много хляб да изядем, за да стигнем до максимума. Ще отмине този фронт и ще настъпи един западен пренос, който ще доведе до нормализиране на температурите. Те обаче ще са по-високи, отколкото е типичното за началото на април“, обясни в „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев.

„Оказа се, че захлаждането заедно с преминаването на този студен фронт няма да доведе до съществени валежи. Ще има отделни капки вода“, каза още той.

Продължава един доста сух период напред във времето, което не е добре за тази част на годината, на мнение е Рачев.

„Надявам се във втората половина на месеца да стане онази динамика, която е характерна за тази част на годината и въпреки топлото време да имаме и валежи“, допълни климатологът.

Поне до 10-11 април времето ще е топло с температури над нормата. Следващата неделя, 7 април, температурите ще са между 21 и 25 градуса.

Следващия понеделник и вторник – 8 и 9 април, температурите в София ще стигнат 28 градуса.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *