Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Политика

Парламентът обсъжда промени в Закона за здравето

Парламентът започна работа с първо четене на промени в Закона за здравето, внесени от Кирил Петков от „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ и група депутати.

С измененията се предлага лечението на редки заболявания с лекарствени продукти и диетични храни за специални медицински цели, започнало преди навършване на 18-годишна възраст на пациента, да продължава да се заплаща със средства от държания бюджет и след пълнолетие до приключване на лечението. Според вносителите по този начин ще се гарантира достъпът до лечение и ще се осигури неговата непрекъснатост за тези пациенти, независимо от тяхната възраст.

Предвижда се депутатите да започнат работа с обсъждането на първо четене на два законопроекта за промени в Закона за железопътния транспорт.

В проектопрограмата са също второто четене на промени в Закона за Европейската заповед за разследване и в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, както и второто гласуване на Законопроект за ратифициране на Споразумението за участие на Република България в Програмата на ОИСР за Украйна с доброволен финансов принос в размер 60 000 евро.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *