20.07.2024

Очаква се отново да има поскъпване на някои банкови услуги

Man Holding Two Coin Stacks To Compare

Банките в България продължават да вдигат таксите. Нещо повече, измислят си и нови поводи да „сурвакат“ клиентите, пише СЕГА. Сред последните „иновации“ е таксата „уикенд“. Тя ще влезе в сила от 10 май и ще е в размер на 2 лева.

В събота, неделя, празнични и неприсъствени дни двата лева ще се добавят към другите такси за обслужване на гише – при внасяне или теглене на пари, при обмен на валута и т.н. Поскъпва и тегленето на пари от банкомат или ПОС терминал.

След 20 май някои банки ще прибират 0.15% от сумата. Има промени за плащането на сметки за ток, вода и парно чрез услугата „Електронни битови сметки“ на „Ипей“. За регистрация на тази услуга в офис се дължи такса от 15 лева, а промяна на регистрацията вече струва 10 лева.

Месечната такса за обслужване е 2.50 лв. Ако искате да избегнете неприятни изненади, преглеждайте периодично сайта на обслужващата ви банка, за да сте в крак с новините. Банките са длъжни за предупреждават за предстоящи промени в тарифите, като публикуват съобщения в страниците си в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *