21.07.2024

Борисов: Абсолютно съвпадение е искането на Главчев Митов да оглави МВнР

Ñîôèÿ (23 îêòîìâðè 2019) Ïðàâèòåëñòâîòî ïðîâåäå ðåäîâíî çàñåäàíèå â ñãðàäàòà íà Ìèíèñòåðñêè ñúâåò. Íà ñíèìêàòà: ïðåìèåðúò Áîéêî Áîðèñîâ. Ïðåñôîòî - ÁÒÀ ñíèìêà: Àñåí Òîíåâ (ÅÄ)

Ако Даниел Митов бъде назначен за служебен министър на външните работи, ГЕРБ ще носи отговорност за външната политика на страната. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. „За отбраната ГЕРБ носи отговорност, защото Запрянов е наш кадър. За всичко друго не носим“, посочи той. Борисов подчерта, че съвестта му е чиста. По думите на лидера на ГЕРБ искането на служебния премиер Димитър Главчев за смяна на външния министър е „абсолютно съвпадение“.

Според него „философията на Конституцията беше направена така, че трите партии ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС да носят отговорност, след като се премести тежестта за избора на служебното правителство. Нека бъдат любезни колегите да не се махат толкова лесно и да казват, че нямат отговорност към това, което сътворихме“.

„В първите дни на Конституцията бях там, когато за правосъден министър Пеевски предложи Христо Иванов. Той отказа и Пеевски предложи Славов. Какви са аргументите – не знам. Оттам нататък сътворихме това, което приехме“, каза Борисов. „От ДПС и тогава, и сега не са участвали и не са имали зам.-министри. Призовавам трите партии да бъдем на висотата на сътвореното“, допълни лидерът на ГЕРБ. Парламентът носи отговорност за това правителство, подчерта той.

Източник:БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *