20.07.2024

Костадинов: Вотът на недоверие е заради това, че служебното правителство трябва да е равно отдалечено от всички политически сили, а то не е

Снощи, в предаването „Още от деня“ по БНТ Костадин Костадинов каза, че подписите са събрани и внесени, вотът на недоверие е внесен.

„Вотът на недоверие е заради това, че служебното правителство трябва да е равно отдалечено от всички политически сили, а то не е“, обясни Костадинов.

Лидерът на „Възраждане“ каза, че президентът играе ролята на един високоплатен нотаруис

„С последните поправки, които промениха изцяло статута на служебното правителство, имаме нова ситуация. Служебното правителство преди и служебното правителство сега са напълно различни. Преди служебното правителство се избира и назначава от президента, сега само се назначава. Избиране и назначаване е едно, само назначаване е друго. Президентът играе ролята на един високоплатен нотаруис“.

Според него това служебно правителство сега не се контролира от никого.

„Това правителство сега е неконтролирано от никого и е неносещо отговорност. Преди носеше пред президента. Затова внасяме вот на недоверие“, каза Костадинов.

Костадинов заяви, че ще подкрепят искането на ПП-ДБ за искането оставката на Росен Желязков, ако те от своя страна подкрепят вота на недоверие към Главчев.

„Трябва да сме принципни, като искат да сваляме ГЕРБ, нека ги свалим изцяло. Няма да подкрепим никой от предложените служебни премиери“, коментира Костадин Костадинов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *