23.07.2024

Цветанов: На Калин Стоянов няма да му извадят компроматни снимки, ако слуша

Можем да направим обосновано предположение, че има подобни снимки (компрометиращи вътрешния министър Калин Стоянов, бел.ред.), защото доколкото беше казано от бившия вътрешен министър Бойко Рашков, запознанството на Калин Стоянов с тези лица (обвинените в контрабанда, бел. ред.), е по-дълго, а може би и по-дълбоко. Това каза снощи в седмичното обзорно предаване на Actualno.com „Отговорите със Спасиана Кирилова“ бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов, лидер на партия Републиканци за България“.

„Убеден съм, че при тези комуникации и тези фамилиарничения между тези лица, сто процента има някакви подобни снимки. И тук вече се връщаме към така наречената зависимост на определени хора, които са удобни за определена позиция и колкото повече един човек е компрометиран, или е зависим, той е много по-послушен и ще изпълнява това, което някой ще му начертава да прави“.

Попитан кой може да извади снимки на Калин Стоянов, Бойко Рашков ли Цветанов заяви: „Бойко Рашков не. Виждаме, че в момента снимките излизат от тези компетентни органи, които са иззели всички тези веществени доказателства. Както телефона, така и боравенето с галерията и снимките, които са в телефона. Те са на разположение на разследващите органи, било то вътрешна сигурност, било то прокуратурата. И това, което предполагам, е че някои от снимките няма да получат съответната публичност, за да може тези хора под една или друга форма да се държат в някаква зависимост“.

На въпрос трябва ли вътрешният министър Калин Стоянов да си подаде оставка, при съмненията за честността на изборите Цветан Цветанов каза, че: „Можем да направим извод от това, което се говори в последните няколко седмици, както от бившия премиер Денков, така и от представители на ПП-ДБ, които предложиха Калин Стоянов да бъде в кабинета Денков-Габриел. Но виждаме, че разочарованието е голямо. И тази яростна защита на ГЕРБ и ДПС за оставането на Калин Стоянов, когато бяха конфликтите и беше осъществено полицейско насилие на протеста пред БФС, показа, че той всъщност не е избор на Главчев, а то е запазването на това статукво, което удовлетворява тези, които очакват на тези избори ГЕРБ, СДС, ПП и ДБ да нямат 121 депутати. От това ще се нуждае една евентуална подобна коалиция от трети участник“.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *