Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Outfit Общество

580 туристи имат пакети от фалиралата „Алфатур”

580 туристи имат пакети от фалиралата „Алфатур”

Към момента има информация за около 580 клиенти, които няма да могат да използват туристическите пакети, които са купили от фалиралата „Алфатур“,съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова ТВ.

Тя очаква днес изпълнителният директор на фирмата да предостави точния им списък и направленията, по които пътуват.“Застраховката на туроператора е валидна и всички хора ще си получат парите“, подчерта Ангелкова.Междувременно стана ясно, че от застрахователното дружество „Евроинс“ планират да сезират прокуратурата за умишлен фалит на туристическото дружество.

Според тях е било редно да ги уведомят, че „Алфатур“ не може да извършва разплащания и планира да обяви неплатежоспособност.Според министър Ангелкова това, че застрахователят може да сезира компетентните органи няма да рефлектира на изплащането на сумите на потърпевшите.Застрахователите пък разпространиха официално съобщение, в което се казва, че претенции за обезщетение могат да се подават във всеки техен офис или по имейл на property.claims@euroins.bg. Подробна информация и указания могат да се получат на телефон 02/4895443 и национален телефонен номер 0700 17 241. Линията е отворена от понеделник до петък в рамките на работния ден.

Освен това стана ясно, че застрахователната сума по договора с „Алфатур“ е презастрахована при водещ презастраховател с висок рейтинг.За родния туризъм пък Ангелкова прогнозира, че за идващите празници ще посрещне около 200 000 чуждестранни туристи. Очаква се и 400 000 българи да пътуват по време на празниците в България, а около 110 000 да изберат чужбина.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *