Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД

Пиян полицай строява „по красота“ на коледен купон

Пиян полицай от участъка в Ракитово е строявал „по красота“ участници в частен коледен купон, състоял се в град Костандово, като е  заплашвал и домакините с пистолет. За това е сигнализирал в медиите присъствал на партито, но в полицията сигнал за случката няма, потвърди говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

По случая е разпоредена проверка от шефа на Районното управление на полицията във Велинград главен инспектор Йовчо Йовчев и ако се докаже вината на самозабравилия се служител на реда го очаква дисциплинарно наказание. Личният пистолет“Макаров“ на полицая е иззет. Екшънът се разиграл на 26 декември вечерта на частно парти в град Костандово, където младши инспектор Цанко Банцов се появил пиян на купона, организиран в къща в града.

Униформеният по това време бил в болнични и си носил личното оръжие, потвърди говорителят на пазарджишката полицейска дирекция Мирослав Стоянов. Така както разказал анонимният очевидец на случката, Банцов изненадващо се появил на частното парти, скарал се с домакините на тържеството, извадил пистолета си и започнал да командва присъстващите „да се строят по красота“.

По думите на свидетеля бившият кмет на родопското градче Ясен Шишеков, който също присъствал на купона, успял да отнеме оръжието на полицая и го предал в Районното управление във Велинград. След като поизтрезнял самозабравилият се полицейски инспектор се обадил на телефон 112, за да съобщи, че пистолетът му е изчезнал или е бил откраднат.

В Районното управление на МВР във Велинград е получен сигнал за изгубено лично огнестрелно оръжие, а не за откраднато служебно, обясни Стоянов. По разпоредената проверка за случая се събират показания на свидетели и ако се докаже, че служителят на реда е размахвал пистолет пред хората на купона и ги е стресирал, като ги е заплашвал, го очаква дисциплинарно наказание.

Личното оръжие на служителя е отнето и ще му бъде съставен акт по Закона за контрол на оръжията, взривните вещества и пиротехническите изделия, както и го очаква лишаване от право да носи оръжие за срок от 1 година и парична глоба. Говорителят на пазарджишката полицейска дирекция Стоянов обясни, че никой в страната няма право да ходи въоръжен, след като е в нетрезво състояние.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *