Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Последни новини

Разбиха нарколаборатория в Априлци

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за производство на метамфетамин (т. нар. пико) в гр. Априлци, Ловешка област, с цел разпространение в различни селища в страната. Участниците в групата са задържани на 24 ноември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и колегите им от ТС БОП-Варна.

Според първоначалните данни групата е започнала производството на пико през юни 2017 г. в хотел в Априлци, където работел като барман и живеел „химикът“ на групата. Там при специализираната операция е открита лабораторията, оборудвана с всичко необходимо за производството на метамфетамини. В началото прекурсорите, материалите и финансирането осигурявал ръководителят С. В. от Варна. Впоследствие с това се е заел негов близък и „дясната му ръка“ в групата. Повечето материали и оборудване били купувани онлайн и доставяни чрез спедиторски фирми. За пласирането на едро на готовата продукция отговарял конкретен участник в групата. Известни количества били разпространявани във Варна лично от ръководителя.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата участници в престъпната дейност е наложено задържане до 72 часа.
В Специализирания наказателен съд бе внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *