Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Половината българи са теглили бърз кредит

Повече от половината българи са се възползвали от тегленето на кредит от небанкови финансови институции поне веднъж в живота си. Това показват данните от изследване на Nielsen Admosphere Bulgaria и Български национален панел.

Една пета от населението ни е теглило т.нар. „бърз кредит“ веднъж, а 31% са използвали услугата повече от веднъж.

Хората на възраст между 35 и 44 години са най-активните потребители на този вид услуга. Около 63% от респондентите в тази възрастова група са теглили кредит от небанкова институция в някакъв момент от живота си. За останалите възрастови групи стойностите варират между 44% и 49%.

Като предимства на този вид услуга 38% от участниците в изследването сочат възможността да изтеглят малка сума пари за кратък период от време. Улеснените условия за получаване на кредит, бързото договаряне и възможността за подаване на заявка по всяко време е най-големият плюс за 32% от участниците.

Най-високият недостатък, който изтъкват респондентите, е високата лихва на този вид кредити. По-слабата защита на личните данни от небанковите финансови институции също е част от притесненията на гражданите.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *