Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Тръмп спира имигрантите, Covid-19 отне живота на над 42 000 в САЩ

Броят на починалите от коронавирус в САЩ вчера е надхвърлил 42 000 души, съобщи Ройтерс. В същото време в столиците на отделните щати имаше нови протести с искане да бъдат предсрочно прекратени рестрикциите заради вируса, а властите от своя страна призоваха за търпение, докато стане възможно да бъде извършвано по-засилено тестване.

Компанията Фейсбук съобщи, че е премахнала от платформата си събития в Небраска, Ню Джърси и Калифорния, насърчаващи към протести срещу противоепидемичните мерки, предвиждащи хората да си стоят у дома. Компанията, която е под натиск да следи за вредно съдържание и невярна информация, свързана с пандемията, обаче уточни, че ще премахва информация за антикарантинни прояви само когато те нарушават правителствените указания.

Мерките хората да си стоят по домовете, които според експерти са от съществено значение, за да бъде забавено разпространението на респираторния вирус, парализираха икономиката и принудиха над 22 милиона американци да кандидатстват за помощи за безработица през последния месец.

САЩ имат най-големия брой потвърдени случаи на коронавируса в света – над 774 000 заразени, с 20 000 нови прибавени случая през вчерашния ден с уговорката, че все още се чакат данните от няколко щата. В нарастването на регистрираните нови случаи в Съединените щати изглежда има забавяне, тъй като миналата седмица те бяха по около 30 000 на ден.

Вицепрезидентът Майк Пенс съобщи, че САЩ разполагат с достатъчно тестове, за да могат отделните щати да минат към първата от общо трите фази съгласно плана на Белия дом за възстановяването на нормалния живот, предаде ДПА.

Доналд Тръмп пък обяви, че ще подпише указ за временно спиране на имиграцията към САЩ, предаде Ройтерс.

С оглед на нападението от страна на невидимия враг, както и с оглед на нуждата да бъдат защитени работните места на нашите прекрасни американски граждани, ще подпиша указ за временно спиране на имиграцията към Съединените щати„, написа той в Туитър.

Икономиката на САЩ е парализирана заради коронавируса, а над 22 милиона американци кандидатстваха за помощи за безработица през последния месец.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *