Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков остава в ареста

Обвиняемият за смъртта на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов остава в ареста. Съдията от Софийския градски съд Петър Стоицов не уважи искането му за по-лека мярка за неотклонение.

Решението може да бъде обжалвано.

Кристиан и адвокатът му Любомир Таков настояваха за домашен арест, който да се контролира с електронна гривна. Младият мъж, който за първи път дойде физически в съда, декларира, че ако това стане, няма да се укрие и ще съдейства на разследването. Изрази съболезнования си към семейството на Милен Цветков и декларира, че знае какво го чака и ще поеме своята отговорност.

Съдът отхвърли молбата на 22-годишния мъж с мотив, че прокуратурата е събрала достатъчно доказателства, че той виновно е причинил пътно-транспортното престъпление, при което загина Милен Цветков.

Заради високата скорост и коктейла от наркотици в кръвта му съдия Стоицев определи поведението му като „безотговорно, лекомислено и самонадеяно“, а заради високия размер на санкцията на умишлено причиняване на смърт на пътя, той може да се укрие.

Затова Кристиан Николов трябва да остане в изолация, докато не бъде превъзпитан в местата за лишаване от свобода, записа в мотивите си съда.

Ако обвиняемият за смъртта на Милен Цветков реши да обжалва отказа на по-лека мярка за неотклонение, Софийският апелативен съд ще се произнесе по искането му следващия вторник.

Николов е под стража от 21 април, когато удари с автомобила си с близо 100 км в час спрялата на червен светофар кола на журналиста.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *