Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Любопитно Най-четени Спорт

Хамилтън не планира да остане във Формула 1 до 40 години

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън не планира да остане във Формула 1 до 40 години, но е продължил договора си с „Мерцедес“ за още две години, тъй като близката конкуренция през този сезон е много „вълнуваща“.

Обяснявайки защо е продължим контракта си с две години той каза пред журналисти, че обича предизвикателството.
36-годишният британец заяви, че е обмислял да се оттегли от спорта, но чувства, че и той, и Формула 1 навлизат в интересна нова фаза.

„Мисля, че тази година сме изправени пред предизвикателства повече от всякога, което е страхотно. А аз обичам да се състезавам. Това е всичко, което искам да правя“, каза най-успешният пилот на всички времена.
Хамилтън каза, че предишният му договор е трябвало да бъде също за две години, но той е поискал за една, тъй като не е бил сигурен дали ще продължи или не заради пандемията от КОВИД-19.
„Имах най-доброто и най-приятното начало на годината, наслаждавах се все едно съм на влакче в увеселителен парк“, добави той.
„Стартът на този сезон, когато болидите бяха толкова близки по представяне, почти еднакви, тогава наистина беше един от най-вълнуващите моменти, които съм изпитвал от известно време. Да мога да водя тази битка с „Ред Бул“. Наистина се надявах това да продължи през останалата част от годината, но те направиха огромен скок напред“, каза още Хамилтън.
Британецът изостава с 18 точки от Макс Ферстапен в класирането при пилотите след първите осем състезания за сезона, като „Ред Бул“ печели четири поредни, след като Хамилтън триумфира в три от първите четири.
Пилотът на „Мерцедес“ използва платформата си за кампания за многообразие и равни права на всички хора, важна част от решението му да остане в спорта, но каза още, че просто „обича работата си“.
„Открих, че просто се събуждам, мислейки за състезания, затова исках да продължа да карам във Формула 1. Сега водим тази тежка битка, която ме приближи до отбора, до инженерите, кара ме да работя по-здраво и това ми харесва. Засили любовта, която изпитвам към този спорт и любовта към това, което правя“, каза още британецът.
Според новия договор Хамилтън, който има 98 победи и 100 полпозишъна, ще се състезава до 38-годишна възраст – възраст, която според него „всъщност не звучи толкова зле“.

Той обаче нямаше да се задържи само заради това.
„Ще има момент, в който ще искам да продължа да правя различни неща . . .Няма да го направя на 80%, 70% и просто да се разхождам“, каза той.
„В спорта съм само, за да печеля. Така че, ако някога има момент, в който почувствам, че не искам да отделям време или усилия, това ще бъде моментът да спра. Не планирам да съм тук до 40 години. Надявам се да има нещо друго вълнуващо, което да правя след Формула 1“, коментира британецът.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *