Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Последни новини

Божков: „Аз съм защитен свидетел по делото с Борисов, Арнаудова и Горанов

Срещу мен беше организирана атака, като военна операция. Близките ми бяха подложени на репресия, арестуваха жена ми и сина ми. Заплашваха всички близки и познати. Това заяви обвиняемият по 19 обвинения Васил Божков, който в момента е под домашен арест, след като бе пуснат с гаранция от милион и половина лева.

Припомняме, че в петък бизнесменът обяви, че ще даде онлайн пресконференция.

Той повдигна завесата около екстрадицията си: „Арабският термин „екстрадиция“ е грешка в превода. Прибирането ми беше осуетено от „Интерпол“. Бях арестуван в Дубай, след това тръгна дело и съдът реши да не съм екстрадиран. Подадох молба да се прибера и си дойдох доброволно, сам, с първия самолет. Без принуда и екстрадиции.“

„Хората ме питаха дали съм сигурен, че е безопасно да се прибера и подписах декларация, че се прибирам по собствена воля и на собствена отговорност“, допълни той.

„Аз съм защитен свидетел по делото с Борисов, Арнаудова и Горанов. Разпитваха ме два пъти по 4 часа. Направиха ме защитен свидетел, защото знаем как действа мафията. Моят живот и животът на близките ми е силно застрашен в момента“, посочи още обвиняемият.

Божков заяви, че не познава Алексей Петров и няма информация какво се е случило с него.

„Българско лято“ няма да участва в местните избори. Постигнал съм всичко в живота и единственото, което мога да направя вече е за българите и България. Хората трябва да се събудят и ще разчитаме на тях като подкрепа. Българинът трябва да знае, че може всичко да реши сам и всичко е в неговите ръце“, допълни той.

„Моето завръщане няма нищо общо със смяната на Гешев и убийството на Алексей Петров, просто на 23 август получих разрешение да пътувам и на 25 август излетях. За протестите, не си ли спомняте? Дадох едно интервю, в което обявих как държавата се управлява от хунта, хората са депресирани и се появиха протести, Христо Иванов отиде да лежи на Росенец, президентът вдигна юмрук. До тогава никой не смееше да направи нищо. С президентът Румен Радев не се познавам и нямам никакви отношения“, увери Божков.

Той припомни, че беше арестуван на летището и е лежал 10 дни в следствения арест.

„В момента съм под домашен арест, нямам намерение да осъществявам връзка с Борисов и Горанов. Единственото вредно нещо е Борисов, той трябва да бъде изваден от политическата система, за да има България някакво бъдеще“, твърди Божков.

„ПП и ГЕРБ ги отъждествявам като Комсомолската организация на ГЕРБ“, допълни обвиняемият бизнесмен.

„Ще помоля да не ме принизявате до мафиотски сюжети. Нямам общо с Каменов, Цветомир Найденов няма да го коментирам. Един починал от рак, друг починал. Аз ги убивам. Трябва ли да коментирам такива малоумщини. Това са измислени неща. Нито съм свързан с Къро, нито съм бил близък с него, нямам общо с побоя на Слави Ангелов. Това не е вярно и свидетелят има психически отклонения. Може би сте му гледали постовете във „Фейсбук“ и можете да си направите сами оценка“, каза той.

Припомняме, че по едното дело – свързано с културно-исторически ценности, се оказа, че прокуратурата му е наложила мярка парична гаранция от 1,5 млн. лв. Така отпадна и последната пречка той да бъде освободен, макар и под домашен арест, който да изтърпява в сградата на „Нове холдинг“ на ул. „Московска“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *