Възстановяват движението в тунел ”Ечемишка”

Споделете лесно и бързо тази публикация

Очаква се днес движението в лявата тръба на тунел „Ечемишка“ да бъде пуснато, след като за седмица този участък от автомагистрала „Хемус“ остана затворен, предава Фокус”.
Причина бе трагичният инцидент, предизвикан от паднал елемент в тунела. Загина 67-годишна жена, пътувала в минаващ там автомобил.

След приключването на следствените действия, пътноподдържаща фирма започна да демонтира старата осветителна система.

В неделя министър на регионалното развитие и благоустройството инж. Спас Попниколов инспектира инсталирането на кабели за аварийното осветление.

При пълна мобилизация приключват дейностите за възстановяване на двупосочното движение в тръбата, съобщи след проверката МРРБ.

Разпоредено е тунелът да бъде основно почистен и проверен от комисия от АПИ и МВР.

По-рано премиерът Огнян Герджиков определи 13 февруари (т.е. днес) като краен срок за възстановяване на движението през „Ечемишка”.

Освен това той разпореди и да бъде направен пълен преглед на всички съоръжения по автомагистралите – тунели, мостове и други, с оглед гарантиране безопасността на пътуващите.

На 5 февруари елемент падна в тунел “Ечемишка” върху автомобил, движещ се в тръбата в посока София. На място почина жената, която е пътник в колата, а шофьорът пострада пострадал и бе откаран в болница.

Последваха проверки, а прокуратурата заведе следствено дело.

Огнян Герджиков освободи петима началници в сектор “Пътна инфраструктура”. Един от тях бе смяната на председателят на Управителния съвет АПИ инж. Дончо Атанасов. На поста бе назначен Пирин Пенчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *