Порой и градушки удариха Истанбул, има ранени

Споделете лесно и бързо тази публикация

Пороен дъжд се изсипа над Истанбул снощи. Валежът, придружен с градушка и силна буря, продължи близо 20 минути и нанесе огромни щети, предаде БТА.
Има повредени покриви, изпочупени прозорци, избухнаха пожари, реки от вода заляха пътищата.

Преустановено бе движението в европейската част на мегаполиса. Летището Ататюрк за кратко преустанови работа, самолетите се отклоняваха към други летища.

372 мълнии

Един строителен кран падна върху покрива на гарата Хайдарпаша на азиатския бряг на мегаполиса и нарани един човек, който бе настанен в болница. От падането на крана избухна пожар, който бързо бе потушен.

Пострада и арменското гробище, намиращо се в квартала Пангалтъ,община Шишли.От бурята се е съборила една от стените на гробищния парк. Двама души са ранени.

От центъра за бедствия и кризи към истанбулската голяма община съобщиха, че за 20 минути са паднали 40 литра валежи на квадратен метър; 372 мълнии са регистрирани по време на пороя.

Мълния порази дървен склад в квартала Кяътхане, избухна пожар, но бе овладян от екипи на пожарната.

Екипи на центъра за бедствия и кризи към истанбулската голяма община участваха в спасителните дейности. 6388 души с 1194 коли и 417 моторни помпи са включени в отстраняването на щетите.

През първите 5 минути на пороя в истанбулската голяма община са постъпили 250 сигнала за наводнения.

След изживения хаос в транспорта движението се възстанови.

Вчерашният порой е вторият, който порази Истанбул в интервал от 10 дни. На 18 юли пороен дъжд причини силни наводнения и материални щети.

Бедствие в Одринско

Пороен дъжд, придружен с градушка и гръмотевици, се изсипа в района около ГКПП Капъкуле.

От одринската метеорологична служба съобщиха,че на Капъкуле е валяла градушка с големина на орех.

Изпочупени били стъклата на много коли, нанесени са и други щети. Градушката е поразила и слънчогледовите насаждения в Одринско.

От одринската община с високоговорители предупреждават, че има опасност от нови валежи и наводнения в района на Одрин и Къркларели.

От истанбулската служба за бедствия и кризи предупредиха и населението на Истанбул за възможни нови силни валежи и препоръчаха да не се излиза навън през нощта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *