Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

НИМХ: Оранжев код е в сила за 17 области на страната, жълт – в останалите 11

Оранжев код за високи температури е в сила за 17 области на страната, жълт – в останалите 11, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Оранжевият код е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Пазарджик, Кюстендил и Благоевград. В тези области се очаква горещо време с максимални температури над 38°.

При оранжев код от НИМХ предупреждават хората да бъдат подготвени, че високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Трябва да се следят прогнозите и да се действа според съветите на властите.

В останалите 11 области на страната – Перник, София- град, София област, Смолян, Кърджали, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич и Варна, е в сила жълт код за високи температури. В тези области максималните температури ще са между 35° и 37°.
При жълтия код хората трябва да бъдат внимателни, тъй като се очакват много високи температури. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *