20.07.2024

ЖУРНАЛИСТЪТ АНГЕЛ БОНЧЕВ ПРЕДСТАВЯ ХИТОВИЯ СИ ФИЛМ „СВЕТЕЦЪТ СВЕТКАВИЦА“ В СОФИЯ

Водещият на новините „По света и у нас“ по БНТ Ангел Бончев, представя пред софийска публика авторския си филм „Светецът светкавица“. Това ще се случи на 10 юни от 18.30 в „Дом на киното“ в столицата.

След като филмът беше представен премиерно в самото начало на пандемията през 2020 година не бяха провеждани прожекции, но с отпадане на мерките, православните християни и киномани могат да се насладят на филма, посветен на живота и чудесата на свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови, който е наричан Светец светкавица, заради бързите, но и много чудеса, които се случват по неговите молитви.

Лентата разказва за ангелския живот и дивните чудеса на св. Ефрем Нови. Във филма участват хора, докоснати от чудотворната помощ на Ефрем Нови. В „Светецът светкавица“ са заснети личните истории на хора, случили се през годините за изцеления от ракови заболявания, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възстановяване от психическо заболяване на една българка, която преди това се е опитала да се самоубие. Известна гръцка певица споделя как свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа й.

Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във филма, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година. Новинарят е създал и детска книга за свети Ефрем, както и книга за възрастни „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“.

Филмът „Светецът светкавица“ е носител на първа награда на фестивала „Славянска приказка“! Предлагаме ви откъс с мненията на зрителите от премиерата на филма „Светецът светкавица“ в София: https://www.youtube.com/watch?v=v3brX4xOPw0 Едно от чудесата на свети Ефрем нови, откъс от филма „Светецът светкавица“ https://www.youtube.com/watch?v=Q6WlTvmXdZQ&t=5s

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *