Balkan Business Awards 2018: Над 70 % от младите хора предпочитат да останат в България

Споделете лесно и бързо тази публикация

AIESEC е партньор на форума, Стара Загора и Сливница с номинации за малка и голяма община

Все повече млади хора предпочитат да останат в България, даради все по-добрите възможности за реализация, без да се налага да стават сервитьори или да работят други нискоквалифицирани професии докато учат, категорични са партньорите на най-големия бизнес форум на Балканите – Международната младежка организация AIESEC.
Церемонията Balkan Business Awards 2018 ще се състои на 7 март 2018 г. от 20 ч., в хотел Best Western Premier Sofia Airport, съобщават организаторите ВИП Комюникейшън.
Сливница
“Над 70 процента от младите хора намират реализация в България. Докато учат, те могат да практикуват в големи компании и това да помогне на развитието им”, допълва Цвета Папукчиева, член на AIESEC и ученичка в 12 клас.
Престижните награди подпомагат за четвърта поредна година инвестициите в образованието и инициират стипендии за социално слаби отличници и ученици в неравностойно положение, които искат да останат да учат и да работят в България. По време на форума младежката организация AIESEC ще представи своето интерактивно събитие, мост между студентите и бизнеса – “Бизнесът в действие”, провеждащо се за 13-та година.
Заслужена номинация получи община Сливница, която е сред най-ефективните в страната и на Балканите по усвояване на евросредства. Сливница се превръща все повече в притегателен център за работа, живеене, туризъм и развлечение.
Една от водещите общини на Балканите – Стара Загора, също е сред номинираните за престижните статуетки на Balkan Business Awards 2018. В последните години Стара Загора се утвърди като желана инвестиционна дестинация в Европа. Още в началото на 2018-та Международната рейтингова агенция Standart & Poor’s повиши дългосрочния кредитен рейтинг на Общината на „ВВВ-“, със стабилна перспектива. Потенциалът на областния град бе оценен и от fDi Magazine – издание на Файненшъл Таймс.
Партньори на събитието са: Българската Търговско-Промишлена Палата, Българо-Румънската Търговско Промишлена Палата, Сръбско-Българската Търговска Камара, Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара, Гръцкия Бизнес Съвет в България, Бизнес Клуб Лондон, Европейският Икономически Сенат и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *